Wachtdienst

* Een wachtdienst start steeds op vrijdagavond vanaf 20u en eindigt op maandagochtend om 8u30. Op feestdagen is de wachtdienstregeling ook van toepassing.

Maart

02-03 maart DAP De Vroey 011/49.61.39
09-10 maart Dr. K. De Wachter 013/30.42.86
16-17 maart Dr. I. Mensch 011/57.59.68
23-24 maart Dr. I. Tomme 011/53.15.60
30-31 maart DAP Sonuwe 011/82.15.61

April

01 april Dr P. Vanderhoeydong 011 60 59 56
06-07 april DAP Galluvet
13 april DAP Het Voortbeek
14 april DAP Galluvet
20 april Dr. Jacques Everaerts
21 april Dr. Anneleen De Vroey
27 april Dr. Hilde Coenen
28 april DAP Iris Mensch

Mei

1 mei Dr. Inge Tomme
4 mei Dr. Nico Coppens
5 mei Dr. Bas Van der Pant
9 mei Dr. Bas Van der Pant
11 mei DAP Hart voor Pootjes
12 mei DAP Hart voor Pootjes
18 mei Dr. Jorien Daniels
19-20 mei DAP Sonuwe
25 mei Dr. Karen De Wachter
26 mei Dr. Hilde Coenen


extra informatie

Dienstverlening

Medische consultaties
Wie kent uw huisdier beter dan u? Niemand.
Zijn gedrag verandert, u vindt hem ‘raar’, hij eet minder, slaapt veel, verstopt zich of lijkt ziek maar u weet niet goed wat… De meeste dieren laten moeilijk hun pijn zien, zodat elke verandering in hun houding of gedrag moet worden geïnterpreteerd als een potentieel gezondheidsprobleem.

Er moet onmiddellijk contact worden opgenomen wanneer uw huisdier waarschuwingstekens laat zien of zijn toestand het oplegt (verlies van eetlust, diarree of bloed in de ontlasting, kreupelheid, gewichtsverlies, gebrek aan energie, haaruitval, problemen met plassen, klachten, krassen of constant bijten, enz.) Wij zijn er om de aanwijzingen te identificeren en de aandoening van uw metgezel te behandelen.

Tandheelkundige zorg
Een goede tandverzorging voorkomt een slechte adem, verlies van tanden of meer substantiële orale ziekten (bacteriële infecties, gingivitis, parodontitis,…).
Wij zijn uitgerust met een tandheelkundige infrastructuur die net zoals bij de humane tandverzorging wordt gebruikt om tandsteen te verwijderen en de nodige tandzorg toe te dienen. De meeste ingrepen doen wij onder volledige narcose. Het meest voorkomende is tandsteen verwijdering met behulp van een ultrasoon apparaat (hetzelfde type als bij een tandarts).
Na het ontkalken polijsten wij de tanden, want dit vertraagt nieuwe tandsteenvorming.

Chirurgie
Onze operatiekamer is perfect uitgerust om uw huisdier te opereren in de beste veiligheidsomstandigheden, o.a. dankzij ons anesthesie apparaat op gas en een toestel dat permanent de ademhaling van uw huisdier monitort. Het comfort van uw huisdier is onze prioriteit. Daarom raden wij voor de meerderheid van onze interventies pijnstillers aan.

De uitgevoerde operaties zijn heel divers:
– gebruikelijke interventies (sterilisatie, castratie,…)
– of de meer gespecialiseerde ingrepen (biopsie, tumoren verwijderen, digestieve chirurgie, chirurgie van de urinewegen, ogen,…)
Voor heel technische chirurgie werken we samen met gespecialiseerde collega’s.

Radiografie – medische beeldvorming
Om een diagnose te verduidelijken of af te ronden, is het soms noodzakelijk om een röntgenfoto te maken of een endoscopie of echografie uit te voeren.

Wij voeren volgende testen uit:
* Echografie
Niet noodzakelijk om het dier onder narcose te brengen. Met een echografie kunnen we in het lichaam kijken, vooral voor het hart en de buikorganen: lever, milt, darmkanaal, blaas, prostaat, baarmoeder.
Deze beeldvormende techniek is een aanvullende test die kan worden aangeboden bij een klinisch onderzoek of tijdens een controle. Deze test is pijnloos en kan, om uw metgezel gerust te stellen, worden uitgevoerd in uw aanwezigheid.

* Digitale radiografie
Digitale radiografie is een fundamenteel element van de diagnose en onmisbaar in de orthopedie en longziekten. Voor de spijsverteringschirurgie zorgt het ook voor veel bijkomende diagnoses (transit verstoppingen, detectie van nierstenen, etc.)
Met de röntgenfoto’s kan men bij honden de officiële graad van heupdysplasie bepalen en de digitale beelden kunnen worden opgeslagen en eventueel worden doorgestuurd voor verder onderzoek.