Wachtdienst

* Een wachtdienst start steeds op vrijdagavond vanaf 20u en eindigt op maandagochtend om 8u30. Op feestdagen is de wachtdienstregeling ook van toepassing.

Maart

02-03 maart DAP De Vroey 011/49.61.39
09-10 maart Dr. K. De Wachter 013/30.42.86
16-17 maart Dr. I. Mensch 011/57.59.68
23-24 maart Dr. I. Tomme 011/53.15.60
30-31 maart DAP Sonuwe 011/82.15.61

April

01 april Dr P. Vanderhoeydong 011 60 59 56
06-07 april DAP Galluvet
13 april DAP Het Voortbeek
14 april DAP Galluvet
20 april Dr. Jacques Everaerts
21 april Dr. Anneleen De Vroey
27 april Dr. Hilde Coenen
28 april DAP Iris Mensch

Mei

1 mei Dr. Inge Tomme
4 mei Dr. Nico Coppens
5 mei Dr. Bas Van der Pant
9 mei Dr. Bas Van der Pant
11 mei DAP Hart voor Pootjes
12 mei DAP Hart voor Pootjes
18 mei Dr. Jorien Daniels
19-20 mei DAP Sonuwe
25 mei Dr. Karen De Wachter
26 mei Dr. Hilde Coenen


extra informatie

Osteoarthrose consulten

Beste klant,

Sinds kort zijn we van start gegaan met onze osteoartrose consulten. Dit houdt kort in dat wij aan de hand van 5 oefensessies, uw dier gaan helpen met zijn gewrichtspijnen.

Korte uitleg

Wat is osteoartritis?

Osteoartritis komt tegenwoordig vaak voor. Door deze aandoening krijgt uw hond minder soepele en beweeglijke gewrichten. Dit vooral aan de elleboog, knie, heup of andere plaatsen. We zien dit het vaakst voorkomen bij oudere honden/katten of honden van grotere rassen. Maar ook genetische afwijkingen, heupdysplasie, extreem fysieke inspanning, overgewicht of trauma’s kunnen er voor zorgen dat ze nog sneller last gaan hebben van osteoartritis.

Daarom zijn gezonde gewrichten belangrijk. Want door het springen, spelen, lopen krijgen de gewrichten het zwaar te verduren. Naarmate dat uw hond of kat ouder wordt gaan ze dan ook minder actief zijn. Een verminderde activiteit van uw dier kan dus wijzen op osteoartritis. Het is niet iets levensbedreigend maar het bezorgt wel pijn bij uw dier, wat een negatief effect heeft op de levenskwaliteit. Kom daarom zeker langs als u het idee heeft dat uw hond of kat pijn heeft.

Wat zijn de tekenen van osteoartritis?

De symptomen zijn niet zo makkelijk herkenbaar, elk dier zijn pijngrens ligt dan ook anders. Vaak geven ze niet aan dat ze pijn hebben. Maar uzelf kan aan de hand van andere gedragingen,beoordelen of er iets aan de hand is. Uiteindelijk kent u uw dier het beste.

Mogelijke symptomen:

Hond

  • Geen zin in wandelen of spelen
  • Moeilijker rechtkomen
  • Moeilijk trappen lopen of springen
  • Stijf na inspanning
  • Soms agressie
  • Willen niet geaaid worden
  • Jammeren
  • Meer of minder blaffen

Kat

  • Kan niet hoog meer springen
  • Mindere vachtverzorging
  • Contact vermijden
  • Zich verstoppen
  • Plassen of ontlasting langs kattenbak

 

Wat houden de osteoartrose consulten in?

Samen met u zullen we een efficiënt plan opstellen zodat uw dier met osteoartrose zich meer comfortabel kan voelen. Dit plan van aanpak wordt opgesplitst in 4 pijlers:

AO

 

 

 

 

 

In eerste instantie zullen we de pijn aanpakken en de gewrichten extra ondersteunen, dankzij medicatie en/of voedingssupplementen. Daarnaast speelt de controle van het gewicht van uw huisdier ook een belangrijke rol. Uw dier zal eventueel begeleid worden om extra kilo’s weg te werken.

Aan de hand van efficiënte bewegingsoefeningen en massages zullen we u ook aanleren hoe u als eigenaar elke dag uw dier optimaal kan helpen om soepel te blijven en minder gewrichtspijn te hebben.

Tijdens elke sessie zullen we samen met u de beweging en de toestand van uw dier evalueren en eventueel aansturen. We zullen u ook telkens tips en adviezen geven om uw huisdier zo goed mogelijk te helpen. Op deze manier zorgen we er met z’n allen voor dat uw hond zich zo comfortabel mogelijk kan voelen.

Interesse? Vraag dan snel meer informatie aan de balie.

Uw hond zal u hier ongetwijfeld dankbaar voor zijn!

IMG-20190311-WA0000

VTQ-Coldpack-hotpack_0

IMG-20190206-WA0007